17 oktober 2012

Anna Kaya - leg. lärare

Så. Nu har även jag fått min lärarlegitimation och eftersom frågorna har varit många gällande oss som läst in behörighet i svenska som andraspråk efter vår lärarexamen så tänkte jag berätta hur min behörighet ser ut.

För er som inte följt den här diskussionen och är intresserade kan ni läsa inlägget Jag är inte behörig där jag konstaterar att behörighetsförordningen inte riktigt var genomtänkt. Efter några månader hade det tydligen skett en förändring i förordningstexten och då kunde jag skriva inlägget Är jag kanske behörig trots allt? och sedan dess har spänningen varit olidlig. Hur ska det bli?

Jodå. Jag är behörig i svenska som andraspråk. Genom min grundexamen, sv/so 1-7, är jag behörig i svenska som andraspråk för årskurs 1-3 precis som alla andra svensklärare för åk 1-3 (säga vad man vill om det) och mina gamla 50 poäng i svenska som andraspråk, som är omvandlade till 75 hp, ger mig behörighet att undervisa i sva i åk 4-9. Det känns befriande, minst sagt!

3 kommentarer:

  1. Grattis! Bra när det faller åt rätt håll s.a.s.
    Får se om det finns något hopp om mina extra poäng och vad dom ger i såna fall. Men jag skickade in väldigt nyligen, så jag räknar med besked om något år... eller två.

    SvaraRadera
  2. Har varit spännande att följa den här utvecklingen- och nu: stort grattis!

    SvaraRadera