30 augusti 2009

Ordning och reda

Det debatteras till höger och vänster kring Björklund och förslaget till den nya skollagen. Vi är många pedagoger som har retat upp oss på Björklunds retorik och på det sätt han har framfört sin lösningar på den svenska skolans brist på "ordning och reda".


Nu, efter att ha läst inne hos Christermagister, hos Janne på Lancefestivalen , inne på Tysta tankar och framförallt på nystartade Flumpebloggen så känner jag äntligen att jag har fått hjälp att sätta ord på vad som egentligen känns fel. För hur 17 argumenterar man mot att Björklund vill ha ordning och reda? Det är ju samma sak som att säga att man gillar att vara lärare i ett klassrum där alla bråkar, skriker, slåss och kastar grejer på varandra... Vilket alltså inte är fallet.


Janne har i ett väldigt bra inlägg satt ord på mina tankar och det inlägget kan du läsa här:


Inne på Flumpebloggen kan man även beställa en passande tröja. Missa inte det.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , ,

3 kommentarer:

  1. Du skriver att jag har satt ord på dina tankar. Det tackar jag ödmjukast för, och kontrar med att du bekräftar mina tankar med dina kommentarer, vilket är minst lika värdefullt! :)

    SvaraRadera
  2. Tack Anna för att du orkade ge dig in i diskussionen med min hyfsat enkelspåriga läsare! Jag blir helt mörkrädd över vissas människosyn.

    SvaraRadera
  3. Tack Anna för att du orkade ge dig in i diskussionen med min hyfsat enkelspåriga läsare! Jag blir helt mörkrädd över vissas människosyn.

    SvaraRadera