30 oktober 2011

En klassblogg är född

Jag har länge tänkt tanken att blogga tillsammans med mina elever. Det handlar om flera olika anledningar. En är att de ska få riktiga mottagare av sina texter och alster, att de lätt ska kunna visa sin familj, och kanske även sina vänner och släktingar i deras hemländer, vad de gör i skolan. En annan anledning är att de ska lära sig mer om att publicera på webben och att använda datorn mer än till ett skrivverktyg och något att surfa på. En tredje anledning är att det blir ett meningsfullt sätt att använda sitt svenska språk, att försöka formulera sig så bra man kan för att resultatet ska bli så bra som möjligt för att man inte riktigt vet vem som kommer läsa/lyssna på det man har att förmedla.

Vi startade vår blogg häromveckan och vi har börjat långsamt. Vi har publicerat en höstdikt som två elever har skrivit tillsammans, en elev har berättat om vårt arbete med Mina rättigheter som vi gjorde på FN-dagen och vi har tillsammans skrivit en läskig spökhistoria under vårt korta Halloween-tema. Eftersom vi ville träna på att göra ett bildspel har vi även gjort bilder till spökhistorien i vårt senaste inlägg.

Gå gärna in till oss på norrbackafbk.se och kolla, vill du kommentera så är du mer än välkommen. Eleverna tycker det är så roligt när de får kommentarer på sina inlägg.

Bloggar du med dina elever? Hör av dig så kanske vi kan ha någon form av utbyte?