07 oktober 2011

Undervisa om vokalljud

Något som vi svenska som andraspråkslärare ofta sysslar med är att träna språkljud med våra elever. Det är sådant vi gör i stunden och utifrån det vi arbetar med för tillfället men ibland krävs det att vi går igenom en del saker på djupet.

En av mina kollegor i det utvidgade lärarkollegiet, Magister Björn, har gjort en väldigt informativ och bra presentation på de svenska vokalljuden och hur munnen ska kännas för att det ska bli rätt ljud. Kolla gärna in presentationen, kanske kan du använda den tillsammans med dina elever? Edit: Vill du läsa mer om hur Magister Björn använder detta och hur han ser på uttalsundervisning tycker jag du ska läsa hans intressanta inlägg Det är O:et i bommet som gör det.
Vokalljud
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

  1. Det är faktiskt värt att lägga ner litet krut på uttal. När jag gick i skolan hade vi språklabb. Man satt med hörlurar och bandspelare och tränade på enskilda ljud. Nästa gång jag stötte på det var på universitetet. :)

    SvaraRadera
  2. Det finns så mycket bra här på din blogg som jag alldeles nyss hittat. Kommer fortsätta att följa dig här på bloggen med intresse och glädje!

    SvaraRadera