10 maj 2012

Introduktionsprogrammet - en ocean

Jag vet att flera av er som läser min blogg arbetar på introduktionsprogrammet, kanske framförallt med språkintroduktion, och flera av er har hört av er med frågor som rör alltifrån organisation och styrdokument till undervisning och bedömning. Jag vet att flera av er har uttryckt behov av att hitta andra som brottas med samma frågor för att tillsammans kunna diskutera och bolla tankar med varandra.

En lärare, Anna-Maria Johansson från Nacka Gymnasium, har valt att göra verklighet av denna önskan om nätverkande. Hon har bland annat startat en facebook-grupp som heter Introduktionsprogrammet och det är väl ett initiativ väl värt att sprida?

Tittar man noga när man klickar sig in i den facebook-gruppen ser man att hon har valt en ocean som bild. En ocean, tänker ni nu. En ocean? Det finns en förklaring och den ger hon själv i denna intervju som Per Falk har gjort. En intervju där de samtalar om vad introduktionsprogrammet är och hur de arbetar. Kolla in denna lilla film och sprid den sedan till alla du känner som arbetar på introduktionsprogrammet.


1 kommentar: