06 maj 2010

Vi får sommarlov!

Eller rättare sagt: Lärare får behålla sitt sommarlov som DN väljer att sätta som rubrik när de ska berätta att läraravtalet är klart.

Jag blir så trött. På flera saker.

1. Vi lärare är uppenbarligen urusla på att göra våra röster hörda. Vi har inga lov. Våra elever har lov. Vi är lediga (om vi nu är det) för att vi redan har jobbat in tiden under våra 45,5 timmarsveckor.

2. Varför väljer DN, som ju mycket väl måste känna till det jag skriver i punkt 1, att ändå kalla ledigheten för sommarlov?

3. Varför ska vi vara nöjda med avtalet? Lärarfacken får säga vad de vill, jag tror ändå inte att SKL var seriösa i sitt "krav" på ny arbetstidsreform och nu kunde SKL "backa" utan att bjuda till någonting och ändå få lärarfacken att framstå som vinnare.

Nä, vad säger ni lärare? Från och med nu måste vi vara mycket tydligare med att nå ut med information om hur mycket vi jobbar, när vi jobbar och vad vi egentligen gör på jobbet. Som det är nu verkar det som om utomstående vet precis hur vi har det när många egentligen inte har en enda aning.

Jag blir så trött. Jag ska nog ta mitt sommarlov redan nu.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

  1. Håller helt med dig. Gör som jag. Ta en drink och dränk SKL i den.

    SvaraRadera