06 november 2010

Flerspråkiga elever och dyslexi

Jag har tidigare skrivit om vad jag behöver kompetensutveckla mig inom. Det finns några kurser inom lärarlyftet som handlar om flerspråkighet och läs- och skrivsvårigheter men jag har pluggat klart för stunden. Det höll på att knäcka mig att plugga på halvfart, jobba heltid och ha småbarn hemma. Nu pluggar jag för mig själv. Utan poäng.

Jag hittade en intressant kurs på Specialpedagogiska skolmyndighetens hemsida, den handlar om att flerspråkiga elever med dyslexi numera kan upptäckas tidigare. Det är en kurs för modersmålslärare och klass- eller speciallärare där man går igenom ett nytt kartläggningsmaterial som finns på 14 olika språk och är för elever i årskurs 1-4.

Låter onekligen intressant!

1 kommentar:

  1. Det är verkligen svårt att veta vad som beror på språket och vad som är läs- och skrivsvårigheter. Tycker att det är svårt med alla diagnoser visserligen, då det alltid finns en större osäkerhet om vad som egentligen beror på vad. Spännande fråga dock och nödvändig att inte bara vi, utan även speciallärare och skolpsykologer utbildar sig i.

    SvaraRadera