12 augusti 2011

Lärare som lär - tillsammans

Jag har skrivit en hel del på Skollyftet om vikten av att lärare fortsätter att lära och utvecklas och att vi borde göra det med hjälp av varandra.

Hur många gånger är det inte så att vi frågar efter de pedagogiska samtalen, där vi delger och tipsar varandra, där vi stöttar och hjälper, där vi hinner prata igenom våra "HUR" och gemensamt komma fram till sådant som utvecklar oss, vår skola och framförallt våra elever.

Under sommaren har jag och Per Falk kommit fram till att vi vill satsa på att skapa en form av kompetensutveckling av lärare - för lärare som tillgodoser detta behov vi har av att kunna mötas och utvecklas i dialog. Men ingen kompetensutveckling i vanlig föreläsningsform, nej, utan i formen av en "okonferens". En edcamp.

Det är alltså dags för Edcamp Stockholm på Skolforum/Stocholmsmässan 31 oktober, kl 17-21. Helt gratis!

Det ska bli så spännande att få prova detta nya, öppnare sätt att lära av och med varandra och jag hoppas att du tycker likadant! Läs mer om edcamp i Skollyftet och på Edcamp Stockholm. Glöm inte bort att tipsa dina kollegor och passa även på att "gilla" Edcamp Stockholm på facebook.

Har du twitter hittar du oss under taggen #edcampsthlm.

Välkommen med din anmälan! Vi ses!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

 1. Jag har ett antal ämneskollegor som jag samarbetar mycket och frekvent med för vi är ju alla övertygade om att lärare måste fortsätta att växa hela tiden. Det betyder att jag välkomnar initiativ som Edcamp ännu mer för behovet av att växa som lärare är outtömligt och vi behöver fler och fler sådana möjligheter när våra uppdrag blir mer kringskurna när det gäller förberedelser och efterarbete.

  SvaraRadera
 2. Jag är anmäld och ska försöka få med några kollegor. Det ska bli riktigt kul att vara med. Och att träffa dig, Anna! :)

  SvaraRadera
 3. Ja, jag tror edcamp kommer sprida sig i Sverige, det blir en succé!

  Det ska bli kul att träffa dig, Annelie!

  SvaraRadera