27 augusti 2011

Knutbyprojektet - nu i bokform


Jag har tidigare skrivit om det projekt Knutbyskolan i Rinkeby (Stockholms stad) har gjort utifrån en genrebaserad undervisning under flera år. Det har bevisligen lett till ökad måluppfyllelse hos eleverna och är, enligt mig, ett väldigt bra sätt för att undervisa explicit.

Nu har Eija Kuyumcu kommit med sin Knutbyrapport, där hon beskriver projektet i detalj. Mycket intressant läsning som ger mersmak. Jag hoppas verkligen att många skolor utforskar detta och kanske bestämmer sig för att prova. Jag är övertygad om att det fungerar.

Jag har skrivit mer om genrepedagogik och där finns även länkar till UR-program ifrån bl a Knutbyskolan. Missa inte det!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

 1. Intressant, jag började också arbeta genrebaserat med mina elever i Botkyrka efter en kurs på Sthlms universitet. Det gjorde verkligen underverk med våra elevers resultat i Svenska som andra språk. Detta var dock i äldre åldrar (6-9). I 9:an var det inte längre någon märkbar skillnad på texternas struktur och stil mellan elever med Svenska och Svenska som andra språk.

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att du har provat! Var ni fler som arbetade genrebaserat och som hade gått kursen? Du får gärna berätta mer om du vill!

  SvaraRadera
 3. Tack Anna Kaya både för boktipset och för länken tillbaka till ett mycket bra inlägg om genrepedagogik som jag hade tänkt sprida på min skola, men hunnit glömma. :)

  SvaraRadera
 4. Roligt att du uppskattar inlägget, Helena! Säg till om du behöver fler tips framöver.

  SvaraRadera