07 november 2010

Valfrihet, symboliskt kapital och den mångkulturella skolan

På torsdag 11 november kl 15.00 är det en Öppen föreläsning på Stockholms universitet med Fil Dr Nihad Bunar som jag tror kan vara väldigt intressant. Föreläsningen heter Valfrihet, symboliskt kapital och den mångkulturella skolan och handlar om vilka faktorer som väger tyngst när föräldrar väljer skola och hur det går för skolor som har en mångkulturell elevsammansättning.

3 kommentarer:

 1. Den där förbenta valfriheten. (tänk att säga det som liberal) Min dotter går i nian nu och jag blir rent ut förbannad när jag möts av den ständiga floden glättiga broschyrer. Skolan ska vara bra och vettig så att alla har frihet efter den, inte som nu att en femtonåring får ångest över vilka dörrar hon stänger om hon väljer fel. Är det så för henne, hur känns valfriheten för den som är ny i landet? Valfriheten att frittla bort sin framtid?

  SvaraRadera
 2. Ja, inte trodde jag att jag någonsin skulle få höra en liberal ta orden förbenta valfrihet i sin mun. =)

  Skämt å sido, även valfriheten blir ju valfrihet in absurdum. Jag vet flera 15-åringar, och deras föräldrar, som har fruktansvärda val framför sig. Det handlar ju, precis som du skriver, ofta om vad man väljer bort genom ett val man tar.

  Nihad Bunar brukar ha ganska intressanta infallsvinklar på det här med valfrihet och fritt skolval. Speciellt när det gäller Stockholmsskolorna.

  SvaraRadera
 3. Du har skrivit om honom förr. Måste kolla upp mannen.

  SvaraRadera